Kuna kõik toidud tuleb nüüd juba mitmendat nädalat kodus valmis teha, siis tekib tahtmine aeg-ajalt midagi paremat välja mõelda. Õunakooki tahtsin ma juba mitu päeva teha, lõpuks jõudsin ka tegudeni. Otsisin õunakoogi retsepte, isutas millegi erilisema järgi ja lõpuks leidsin karamellise õunakoogi, mis tundus kohe õige.

Ja siis hakkas peale see “kauplemine ja sobitamine”, sest kõiki vajaminevaid aineid mul kodus polnud. Aga sellest polnud lugu, sain koogi tehtud nii, et mina ja mu kodused jäime koogiga ülimalt rahule ja muudatused, mis ma olin sunnitud tegema, jätan ma ka edaspidi sisse.

Panen nüüd kõik kirja, et järgmisel korral enam jalgratast – khmm, vabandust, karamellist õunakooki – leiutama ei peaks 🙂
Põhi:
3 dl jahu
2 tl suhkur
sool
75 g või
1 muna
Täidis:
1,5 dl demerara suhkur
500g õunu
2 spl rummi
2 dl rõõska koort
2 muna
- Sulata või ja sega kõik ained tainaks kokku. Pane tainas vähemalt pooleks tunniks külmutusse seisma. Vajuta tainas vormi ja küpseta 15 minutit 220 kraadises ahjus.
- Samal ajal, kui tainas ahjus küpseb, saad lõigata õunad tükkideks ja panna suhkru pannile sulama. Kui suhkur on sulanud, lisa õunad ja hauta neid seal u. 10 minutit.
- Kui tainas on küpsenud, võta see ahjust ja tõsta pannilt ilma vedelikuta õunad koogi põhjale.
- Sega omavahel kokku rõõsk koor ja munad, lisa need pannil olevale sulanud suhkrule. Ära unusta tilka rummi, brändit vm kangemat lisamast. Kuumuta kergelt läbi ja vala kõik õuntele.
- Küpseta kogu kupatust 180 kraadi juures 40 minutit.
Uskumatult maitsev ja polnudki nii keeruline teha, kui alguses tundus. Kindlasti teen veel!